Hjälp

För att bilderna ska passa in på sidan så är det bra om de sparas i dessa format:

Detaljvy 1600x900px, 72 dpi

Startsidans contentslider 2500x1406pxm 72 dpi

Vad är skillnaden mellan nytt stycke och ny rad? Nytt stycke = retur Ny rad = skift + retur  Hur tidsinställer jag en artikel så den publiceras på ...

Vad är skillnaden mellan nytt stycke och ny rad?
Nytt stycke = retur Ny rad = skift + retur 


Hur tidsinställer jag en artikel så den publiceras på ett visst datum? 
Ställ bara in önskat datum och tid. Glöm inte att artikelns status måste sättas till "Publicerad" för att artikeln ska visas på webbplatsen. Ställer du inte in något datum publiceras artikeln automatiskt på en gång. 


Vi rekommenderar att man skriver texter versalgement eftersom enbart versaler gör att man SKRIKER. 

Kom ihåg att använda rubriknivåer istället för att göra texten fet. Rubriker ändrar du genom att klicka på symbolen: ¶ Rubriknivå 1 är lika stor som ...

Kom ihåg att använda rubriknivåer istället för att göra texten fet. Rubriker ändrar du genom att klicka på symbolen: ¶

Rubriknivå 1 är lika stor som en artikels huvudrubrik och används därför inte i fältet för brödtext. Vill du ändra en rubrik till brödtext-format väljer du istället stilen "Paragraf". 

Följande textformat finns att välja: 


Paragraf (brödtext)

Citat

Rubriknivå 1

Rubriknivå 2

Rubriknivå 3

Markera det ord du vill ha länkat Tryck på kedjesymbolen välj "Internt" Om du vet vilken sida på sajten du vill länka till kan du ...

 1. Markera det ord du vill ha länkat
 2. Tryck på kedjesymbolen välj "Internt"
 3. Om du vet vilken sida på sajten du vill länka till kan du söka i sökrutan, t. ex. "Nyheter", annars kan du scrolla ner och markera den sida du vill länka till
 4. Välj "Infoga"

Det finns två sätt att lägga till nya artiklar. Det första är att göra det via sajtens utsida och det andra är att lägga till ...

Det finns två sätt att lägga till nya artiklar. Det första är att göra det via sajtens utsida och det andra är att lägga till en ny artikel bakom kulisserna.

Via utsidan

När du är inloggad i begood och surfar på hemsidan syns små kugghjul på sidan av varje artikel, genom att klicka på ett kugghjul kan du göra valet att antingen redigera den befintliga artikeln eller lägga till en ny under samma förälder (dvs på samma nivå i strukturen som den artikel du befinner dig på).

Bakom kulisserna

Gå till "Artiklar" och "Artikellista". Klicka på "Lägg till artikel" uppe i högra hörnet. Var noga med att välja rätt förälder när du lägger till nya artiklar så att de hamnar på rätt ställe.

För att se dina ändringar på en gång klickar du på "Spara och fortsätt redigera" längst ner på sidan och sen på "Visa på webbplats" högst upp i högra hörnet, då kommer du direkt till artikeln på utsidan. Om du har statusen som "Utkast" kan du förhandsgranska genom att klicka på "Visa på webbplats", artikeln är dold för besökare fram till att statusen är satt till "Publicerad".

Det finns två sätt att ta bort artiklar. Det ena är att göra det via sajtens utsida och det andra är att göra det bakom ...

Det finns två sätt att ta bort artiklar. Det ena är att göra det via sajtens utsida och det andra är att göra det bakom kulisserna.

Via utsidan

När du är inloggad i BeGood och surfar på hemsidan syns små kugghjul på sidan av varje artikel, genom att klicka på ett kugghjul kan du göra valet att antingen redigera den befintliga artikeln eller lägga till en ny under samma förälder (dvs på samma nivå i strukturen som den artikel du befinner dig på). När du vill ta bort en artikel väljer du “Redigera artikel”, och sätter sen status till “Avpublicerad”. Glöm inte att spara.

Bakom kulisserna

Gå till "Artiklar" och välj "Artikellista". Leta reda på artikeln du vill ta bort och ändra status till “Avpublicerad”. Glöm inte att spara.

Det finns två sätt att redigera artiklar, och det fungerar ungefär likadant som att skapa en ny artikel. Det ena är genom utsidan på sajten ...

Det finns två sätt att redigera artiklar, och det fungerar ungefär likadant som att skapa en ny artikel. Det ena är genom utsidan på sajten och det andra är bakom kulisserna.

Från utsidan

Navigera på sajten medan du är inloggad i begood, gå till den artikeln som ska redigeras och klicka på det lilla kugghjulet i artikeln, välj sen Redigera. Därefter är det bara att göra de ändringar du tänkt och sedan klicka på spara. Då kommer du direkt ut till artikeln på hemsidan igen för att kunna se de ändringar du gjort.

Bakom kulisserna

 1. Klicka på Artiklar uppe i huvudnavigationen.
 2. Leta upp den artikeln som ska redigeras (tips, använd sökfunktionen i vänsterspalten).
 3. Klicka på kugghjulet till höger om artikelns rubrik (om det är en mapp) eller direkt på rubriken (om det är en ensam artikel utan barn) och gör dina ändringar.

För att se dina ändringar på en gång klickar du på "Spara och fortsätt redigera" längst ner på sidan och sen på "Visa på webbplats" högst upp i högra hörnet, då kommer du direkt till artikeln på utsidan. Om du har statusen som "Utkast" kan du förhandsgranska genom att klicka på "Visa på webbplats", artikeln är dold för besökare fram till att statusen är satt till "Publicerad".

Logga in i BeGood Navigera dig fram till de artiklar/grupper du vill redigera, t.ex "Studenter" Markera de artiklar du vill åtgärda alternativt "Titel ...

 1. Logga in i BeGood
 2. Navigera dig fram till de artiklar/grupper du vill redigera, t.ex "Studenter"
 3. Markera de artiklar du vill åtgärda alternativt "Titel" om du vill göra samma ändring på samtliga artiklar
 4. Öppna fältet "Åtgärd:" 
 5. Välj den åtgärd du vill, t. ex. "Avpublicera valda artiklar"
 6. Klicka på utför

Det finns tre sätt att bestämma vilken författare en artikel ska ha. Det första är då en användare och dennes användarnamn kopplas till artikeln; Gå ...

Det finns tre sätt att bestämma vilken författare en artikel ska ha.

Det första är då en användare och dennes användarnamn kopplas till artikeln;

 1. Gå in på den artikel du vill ändra (funkar både att hitta artikeln genom sajten och bakom kulisserna eller om du håller på att skapa en helt ny artikel)
 2. Scrolla ner till och öppna fältet “Författare”
 3. Välj “Författare” och sök sedan på den valda författarens användarnamn

Det andra är då du inte vill att författaren skall synas;

 1. Gå in på den artikel du vill ändra (funkar både att hitta artikeln genom sajten och bakom kulisserna eller om du håller på att skapa en helt ny artikel)
 2. Scrolla ner till och öppna fältet “Författartyp”
 3. Välj “Inget” 
 4. Trots att det står ett användarnamn under "Författare" kommer texten i detta fält inte synas 

Det tredje är om du vill bestämma/skräddarsy författarnamnet själv;

 1. Gå in på den artikel du vill ändra (funkar både att hitta artikeln genom sajten och bakom kulisserna eller om du håller på att skapa en helt ny artikel)
 2. Scrolla ner till och öppna fältet “Författartyp”
 3. Välj “Anpassad” 
 4. I fältet "Anpassat författarnamn" fyller du i det författarnamn du vill, t. ex. "Redaktion"

Glöm inte att spara!

Logga in i BeGood Skapa en ny artikel Tryck på språk längst upp i höger hörn och välj "English" Skriv nu artikeln precis som vanligt ...

 1. Logga in i BeGood
 2. Skapa en ny artikel
 3. Tryck på språk längst upp i höger hörn och välj "English"
 4. Skriv nu artikeln precis som vanligt, men på engelska
 5. Spara!

Om en nypublicerad artikel ser konstig ut kan det bero på att den har fått fel sidmall. En artikel ärver automatiskt sidmallen från sin förälder ...

Om en nypublicerad artikel ser konstig ut kan det bero på att den har fått fel sidmall.
En artikel ärver automatiskt sidmallen från sin förälder om man inte självmant ändrar den. Om du vill ändra sidmall gör du på följande sätt:

 1. När du är inne och redigerar en artikel kan du antingen scrolla ner till fliken “Visningsalternativ” eller i “Gå direkt till”-menyn till vänster klicka på "Visningsalternativ"
 2. Klicka på och öppna rullgardinen med benämningen "Sidmall" 
 3. Klicka sedan på den sidmall du önskar att artikeln ska ha. Det lättaste sättet att hitta rätt sidmall för din artikel är att titta på en annan artikel som har samma förälder som din. Sätt samma sidmall som den andra artikeln. 
 4. Spara

Toppytan på t ex startsidan är ett “bildspel”. De redigeras genom att gå till BeGood > Media > Bildspel. Här är en direktlänk: http://hgpt.stage.agoodid ...

Toppytan på t ex startsidan är ett “bildspel”. De redigeras genom att gå till BeGood > Media > Bildspel. Här är en direktlänk:

http://hgpt.stage.agoodid.com/begood/slideshow/slideshow/

Där kan du välja effekt på hur den byts (vi rekommenderar “fade” som är förvalt) samt hur länge just denna bild visas (7000 millisekunder är förvalt). Sätt rubriken som “Rubrik 1” och brödtexten som “Paragraf”. Här kan du även styra textens placering och färg samt länka bilden.

Om du känner att du vill justera en hjälptext eller skriva en ny så gör du så här: Logga in i BeGood Gör en ny ...

Om du känner att du vill justera en hjälptext eller skriva en ny så gör du så här:

 1. Logga in i BeGood
 2. Gör en ny artikel i mappen “Hjälp”. Skriv in det du önskar och ändra status till “publicerad” 
 3. Spara

Stora som små sällskap

I stort sett all mat som finns på menyn finns tillgänglig för avhämtning, vår mat passar utmärkt för avnjutas hemma i lugn och ro eller till fest, stor som liten.

Är Ni ett större sällskap lägger vi upp maten på serveringsfat, färdiga att ställa fram. Vi hjälper er gärna att sätta ihop en meny som passar just er!