Redigera befintlig artikel

Det finns två sätt att redigera artiklar, och det fungerar ungefär likadant som att skapa en ny artikel. Det ena är genom utsidan på sajten och det andra är bakom kulisserna.

Från utsidan

Navigera på sajten medan du är inloggad i begood, gå till den artikeln som ska redigeras och klicka på det lilla kugghjulet i artikeln, välj sen Redigera. Därefter är det bara att göra de ändringar du tänkt och sedan klicka på spara. Då kommer du direkt ut till artikeln på hemsidan igen för att kunna se de ändringar du gjort.

Bakom kulisserna

  1. Klicka på Artiklar uppe i huvudnavigationen.
  2. Leta upp den artikeln som ska redigeras (tips, använd sökfunktionen i vänsterspalten).
  3. Klicka på kugghjulet till höger om artikelns rubrik (om det är en mapp) eller direkt på rubriken (om det är en ensam artikel utan barn) och gör dina ändringar.

För att se dina ändringar på en gång klickar du på "Spara och fortsätt redigera" längst ner på sidan och sen på "Visa på webbplats" högst upp i högra hörnet, då kommer du direkt till artikeln på utsidan. Om du har statusen som "Utkast" kan du förhandsgranska genom att klicka på "Visa på webbplats", artikeln är dold för besökare fram till att statusen är satt till "Publicerad".